martes, 13 de agosto de 2013

2on dia als Alps, Pujada al Col de la Croix de Fer

Avui i segon dia de bici per terres alpines.

Hem sortit de la població de Villargondran, molt propera a St. Jean de Maurienne, inici de la pujada d'avui a la Croix de Fer, Es tracta d'un altre port (HC fora de categoria), de 30 km. de longitud, per salvar un desnivell de 1520m. amb una mitjana del 5.07% de pendent, per coronar-lo a 2067m.

Arribem a St. Jean de M. i som-hi cap amunt, mica en mica anem guanyant alçada, avui també començem amb bastanta ombra que s'agraeix quan estàs tanta estona pujant, Hem pujar per la Vall d'Arvan, tot passant per alguns poblets com La Villette, St. Jean d'Arves.

Comença el Port








Alfons i Marga pujant









Jo i la Pinarello, pujant la Croix de Fer
































Seguidament i ja amb uns quants quilòmetres de pujada hem arribat al Poblet de St. Sorlin d'Arves, on diriem que la pujada es torna més exigent.










St. Sorlin d'Arves
Sortint de St. Sorlin d'Arves, ja "només quedaven 6 km.", que diriem que son els més durs, contant que també ja portavem 24km. de pujada. aquí el port comença a fer-se més estret i la pujada la anem fent en zig-zag. i la zona en que putser he gaudit més, tant per les vistes com pel terreny.

















Pujant els últims parell de quilòmetres









Llac de Le Laifellet
Després de unes 2 hores de pujada, coronaven un alte mític port alpí i també pujat en diverses ocasions al Tour de France.



































Seguidament, hem baixat un parell de quilòmetres, fins el Col du Glandon, per canviar de vall i baixar, per les poblacións de St. Colomban des Villards, La Chambre. Després 11km. bastant planers i amb vent per sort a favor, em tornat on teniem el cotxe.



























Ha estat una bona ruta, amb gairebé 72km., un desnivell de 1800m. i 3 hores i mitja pedalant. Demà toca caminada matinal i jornada de trasllat cap a Vaujany, per dijous fer un altre mític alpí l'Alpe d'Huez.

Perfil Col de la Croix de Fer

Detalls de la Ruta d'avui

No hay comentarios: